A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

Відбулась конструктивна зустріч з представниками територіальних громад

Дата: 23.03.2021 21:45
Кількість переглядів: 297

23 березня у залі засідань районної ради голова Золотоніської районної ради Борис Євмина провів робочу нараду з представниками територіальних громад. Участь у засіданні взяли начальник управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський, перший заступник голови Золотоніської райдержадміністрації Володимир Денисенко, начальник Золотоніського РВ управління Державної міграційної служби України в Черкаській області Євгеній Озірський, військовий комісар Золотоніського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Польовий, голови районних профспілкових організацій працівників освіти та науки, голови територіальних громад та їх заступники,  начальники відділів освіти, відповідальні працівники за ведення реєстрації місця проживання громадян та старости сіл. До порядку денного наради було внесено три питання, які стосувались життєдіяльності Золотоніського району.

Одним з важливих питань, котре було розглянуто на зібранні - це забезпечення належної організації функціонування закладів освіти на території Золотоніського району в умовах децентралізації.

З даного питання виступили начальник управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський, голови Золотоніської та Драбівської районних організацій Профспілки працівників освіти і науки України Людмила Лосіцька та Любов Бут. Під час його розгляду було обговорено перспективні плани роботи закладів освіти, поточну ситуацію, яка склалась у освітянській галузі Золотоніського району та напрацьовано певний алгоритм подальших дій у разі виникнення проблем щодо фінансового забезпечення функціонування навчальних закладів у громадах.

Підводячи підсумки розгляду питання, голова районної ради Борис Євмина, наголосив, що районна влада і надалі буде тримати на постійному контролі вирішення будь-яких проблем, які виникають в освітян Золотоніщини.

Про організацію діяльності міграційної служби щодо реєстрації або зняття з реєстрації місця проживання та передачі інформації до відомчої інформаційної системи ДМС з 01 квітня 2021 року розповів начальник Золотоніського РВ управління Державної міграційної служби України в Черкаській області Євгеній Озірський. У своєму виступі Євгеній Володимирович звернув увагу присутніх на те, що починаючи із зазначеної дати виконавчі органи сільських, селищних рад, які здійснюють реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання особи на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці будуть здійснювати ведення реєстрів територіальних громад виключно в електронній формі. Крім того, Євгеній Володимирович звернув увагу окремих сільських голів, які на сьогоднішній день не вжили жодних заходів щодо підключення органів місцевого самоврядування до інформаційної системи Державної міграційної служби.

Останнім було розглянуто питання про порядок постановки та зняття з військового обліку військовозобов’язаних. Військовий комісар Сергій Польовий розповів присутнім про нове у законодавстві щодо забезпечення оповіщення призовників та військовозобов’язаних громадян.

По завершенню робочої наради, Борис Григорович, подякував усім присутнім за продуктивну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора