A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

Відбулась третя сесії Золотоніської районної ради VIII скликання

Дата: 01.02.2021 21:51
Кількість переглядів: 192

27 січня під головуванням голови Золотоніської районної ради Бориса Євмини відбулась третя сесія Золотоніської районної ради VІII скликання.

Засіданню сесії районної ради передували засідання постійних комісій, на яких було детально опрацьовано питання порядку денного сесії.

На порядку денному стояло більше двадцяти питань. Вони стосувалися змін до бюджету за минулий рік, ухвалення бюджету на поточний, реорганізації Чорнобаївської та Драбівської районних рад шляхом приєднання до Золотоніської, передання майна комунальної власності  громадам. Зокрема, йдеться про майно сектора культури Золотоніської райдержадміністрації (сценічні костюми, музичну апаратуру, електроприлади тощо), обладнання стоматологічних кабінетів і лабораторій, автомобілів для первинної ланки медицини. Всі ці засоби, згідно із рішенням, переходять у власність громад задля подальшого утримання та користування.

Також депутати більшістю голосів погодили передання у комунальну власність Золотоніської ОТГ районної лікарні і стадіону «Колос». Цей процес має завершитися до середини лютого. Як зазначив керівник медзакладу Сергій Примак, таке рішення – вимога чинного законодавства, схваленого Кабміном і президентом. Під час засідання прозвучало, що, незалежно від власника, всі громади зможуть користуватися стадіоном на безоплатній основі, проводити спортивні заходи.

Сесією підтримано звернення депутатів Уманської районної ради до керівництва держави, в якому наголошено на необхідності фінансування районних рад, визначенні їхніх повноважень.

Також, голова районної ради повідомив присутніх, що з наступного тижня відбудеться низка нарад із перевізниками та іншими зацікавленими особами стосовно забезпечення належного автобусного сполучення на території всього великого Золотоніського району. Ведуться переговори і про забезпечення пацієнтів інсуліном і аптек необхідними медикаментозними препаратами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора