A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

Відбулася робоча нарада

Дата: 01.02.2022 08:54
Кількість переглядів: 234

31 січня у залі засідань Золотоніської районної ради відбулася робоча нарада з питань управління системою загальної середньої освіти в умовах децентралізації та реформування освітньої галузі на рівні району та у громаді. Учасниками наради були: голова Золотоніської районної ради Борис Євмина, голова райдержадміністрації Ірина Тернова, начальник Управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць, начальник Управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, начальник бюджетного управління Департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Бабіченко, керівники організацій профспілок освітян району, заступники голів об’єднаних територіальних громад, начальники відділів освіти територіальних громад та керівники центрів розвитку педагогічної освіти. В ході засідання було розглянуто низку актуальних питань розвитку галузі освіти Золотоніського району. Всі присутні були зацікавленні у тому, щоб перетворити освіту нашого району на інноваційне середовище, в якому учні набудуть ключових компетентностей, необхідних кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності.

         На початку наради Оксана Компанієць вручила подяку МОН Таїсії Хименко заступниці директора з навчально-виховної роботи Деньгівського НВК, освітньому експерту. Пані Оксана звернула увагу учасників зустрічі на роль засновника інституційних аудитів. Начальниця Управління Державної служби якості освіти у Черкаській області, переконана, що тільки синергія всіх зусиль, тільки повна співпраця всіх сторін освітнього процесу об'єднаних територіальних громад, районної ради та райдержадміністрації дасть бажаний результат - щасливу дитину, яка володіє усіма необхідними знаннями та навичками.

         Попри стрімкі зміни у багатьох сферах життя, які спровокувала пандемія, не всі з них прилаштувалися до нових викликів. Одна з них- освіта. Під час робочої наради Валерій Данилевський розповів про головні критерії якісної освіти та наголосив на тому, щоб створити у школах такі умови, які б забезпечили соціальне дистанціювання і правила гігієни з одного боку, а з іншого - доступність до якісної освіти. Додатково зауважив про те, що з 1 лютого 2022 року розпочинається реєстрація на ЗНО. Звітуючи, начальник Управління   освіти і науки Черкаської ОДА розповів про покращення успіхів учасників МАН у Золотоніському районі, але все ж таки порекомендував перевірити навики учнів з природничих наук та математики.

         З-поміж інших питань, учасники наради розглянули  проблему нової формули розподілу освітньої субвенції, проблему недосконалості інклюзивної освіти та розглянули питання трансформації мережі закладів освіти.

         За результатами робочої наради прийняли виважені рекомендації на захист прав та інтересів дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора