A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДО ЧОРНОБАЇВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 14.02.2022 14:04
Кількість переглядів: 354

     10 лютого 2022 року з робочим візитом до Чорнобаївської селищної ради завітали голова Золотоніської районної ради Борис Євмина та народний депутат України Олег Арсенюк. Голова селищної ради Сергій Любивий зі своїми заступниками та запрошеними гостями спільно шукали шляхи вирішення нагальних питань громади. В ході зустрічі обговорили питання стосовно очисних споруд. Роботи по реконструкції  нині тривають. Не менш важливими питаннями були щодо ремонту об’їзної дороги у селі Хрестителеве та сучасного облаштування стадіону у селищі Чорнобай .


    Конструктивний діалог будувався й стосовно добробуту та комфорту дітей у громаді. Після зустрічі очільники відвідали Великоканівецький НВК, де у теперішній відновленій котельні встановлено новий твердопаливний котел тривалого горіння. Такий котел розміщений і у Богодухівському НВК. Вони були відновлені у рамках програми енергозаощадження й енергозаміщення Чорнобаївської громади. Наразі це забезпечує сталий температурний режим та економить кошти місцевого бюджету. У перспективних планах облаштування сучасних котелень є і у Хрестителівському та Лукашівському  НВК. Модернізація відбувається за рахунок місцевого бюджету та за фінансової підтримки народного депутата Верховної Ради України Олега Арсенюка.

 

 

       Учасники зустрічі також обговорили проєкт капітального ремонту їдальні Чорнобаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

     На завершення візиту до територіальної громади посадовці завітали до КНП "Чорнобаївська багатопрофільна лікарня", де ними було офіційно відкрито сучасний офтальмологічний кабінет. Його медичне обладнання немає аналогів у Черкаській області. Кабінет облаштований різною необхідною апаратурою для якісного визначення гостроти зору, рефракції ока, діагностики патологій, тощо. Тепер у пацієнтів є змога якісно та розширено перевірити зір, підібрати правильний розмір окулярів та контактних лінз. Кабінет був відкритий за сприяння керівництва лікарні, селищної ради та підтримки Олега Арсенюка.


        Після відкриття посадовці зустрілися із медичними працівниками Чорнобаївської лікарні. Головний лікар Тетяна Козлова вручила від колективу подяку народному депутату Олегу Арсенюку за допомогу та підтримку у розвитку медицини. У залі жваво обговорювалися питання стосовно медичної реформи.  Як підсумок обговорення, була внесена пропозиція повернутися до старої норми визначення функціонування ФАПів. Нині норма складає 750 осіб в населеному пункті, але враховуючи те, що село не розвивається і зменшується загальна кількість населення, було запропоновано повернутися до старої норми визначення функціонування ФАПів - 300 осіб.  Що ж до коштів, які очікують отримати з НСЗУ для виплати заробітної плати лікарям на рівні 20 тисяч гривень та 13,5 тисячі гривень медичним працівникам КНП «Чорнобаївської багатопрофільної лікарні Чорнобаївської селищної ради» , то їх недостатньо. Тому до депутата Олега Арсенюка було ще одне звернення, забезпечити медичних працівників  відповідною заробітною платою, ініціювавши цю пропозицію перед Верховною Радою України, щоб суму до становлення бюджетів громад вирішили на рівні Кабінету Міністрів України. Тож було розроблено покроковий алгоритм вирішення ситуації, з метою налагодження нормального функціонування медицини та надання якісних медичних послуг населенню у територіальній громаді.

       За результатами всього візиту було обговорено важливі питання подальшого оновлення та удосконалення, окреслено проблемні аспекти роботи та визнано ряд пріоритетних завдань, які й будуть слугувати наступними кроками для розвитку громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора