A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

ЖИВІ, ПОКИ ПАМ’ЯТАЄМО

Дата: 29.08.2022 11:08
Кількість переглядів: 382

        29 серпня 2022 року українці відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

            Відважні українські воїни вже стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну.

       Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. Смертельний для наших захисників “зелений коридор” пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, гинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

         Сонях пам’яті - це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов’язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

      Згадаймо сьогодні кожного, хто віддав своє життя за Україну, хто сьогодні боронить нашу державу. Нехай свічка пам’яті не згасне в наших серцях за загиблими героями, нашими земляками. Молитвою, добрим словом, згадаймо усіх Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє.

Низький уклін і подяка воїнам, які захищали рідну землю!

Честь і слава Героям!

Вічна та світла їм пам’ять!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора