A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

КРІЗЬ ПЛИН СТОЛІТЬ І ГОМІН СЬОГОДЕННЯ

Дата: 14.10.2022 10:17
Кількість переглядів: 492

   В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна й День захисників та захисниць України.

   Тож сьогодні, в переддень відзначення Дня захисника і захисниць України відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятних знаків борцям за волю й незалежність нашої держави. Хвилиною мовчання вшанували вічну пам’ять тих, хто віддав своє життя, відстоюючи ідеали миру, добра та справедливості.

   Продовжилися урочисті заходи святковою концертною програмою за участі творчих колективів міського будинку культури. Із вітальним словом перед присутніми в залі засідань районної ради виступили голова Золотоніської районної ради Борис ЄВМИНА, голова районної військової адміністрації Ірина ТЕРНОВА, та народний депутат України Віталій ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ.

   Голова Золотоніської районної ради висловив сердечну вдячність тим, хто доклав усіх можливих зусиль задля миру в країні та вручив подарунки.

   Почесною грамотою Золотоніської районної ради за мужність та героїзм був нагороджений підполковник Юрій ДУДКА.

   За відвагу та  хоробрість, виявленні під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України та з нагоди державного свята подяки від районної ради отримали:

- військова частина А1402;

- військова частина А7323 ;

- Золотоніський районний центр комплектування та соціальної підтримки.

    Окрім подяк, голова районної ради вручив цим структурним підрозділам Збройних Сил України футболки та сертифікати на пальне.

   Борис ЄВМИНА зазначив: «Найцінніше, що є в нашому житті – це мир і спокій. Саме завдяки самовідданості наших бійців, ми живемо у своїх домівках, трудимося на своїй землі під мирним небом. Кожної миті ми повинні усвідомлювати, що наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє. У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини».

   Зичимо мирного неба над головою усім нам! Нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом!

   Слава всім захисникам і захисницям, Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора