A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

ЗАМІСТЬ ПОДАРУНКІВ І КВІТІВ – ДОПОМОГА ТИМ, ХТО РЯТУЄ НАШІ ЖИТТЯ

Дата: 13.12.2022 11:38
Кількість переглядів: 453

   Нещодавно ми відзначали День місцевого самоврядування. В цьому році свято відбувалося в іншому форматі. Подарунки з нагоди святкування отримували не ми, а від нас наші воїни-захисники.

   Працівники Золотоніської районної ради за власні кошти придбали тепловізор та передали тим, хто мужньо стоячи під обстрілами у багнюці, залишивши своє мирне минуле, сім'ї та дітей, не скаржиться на жодні негаразди: ні на погану погоду, ні на складні умови, ні на те, що будь-які свята доводиться зустрічати в окопах. Вони роблять усе, щоб ненависний ворог не зміг у нас вирвати свободу та гідне життя.

   Напередодні свого професійного свята голова Золотоніської районної ради Борис ЄВМИНА в надзвичайно короткий термін та попри несприятливі погодні умови оперативно організував збір всього необхідного для жителів Нововоронцовської громади та зведеного загону ДСНС, який розміщений в цій же територіальній громаді та працює по всьому Херсонському регіону. Це ті хлопці, які залишилися вірні своїй присязі і в окупованому Херсоні, і в Нововоронцовській сірій зоні під постійними обстрілами. Нині вони звільняють від ворожих вибухонебезпечних "сюрпризів" всю область.

   Поки армія боронить Україну на фронті, рятувальні служби працюють у тилу та тимчасово окупованих територіях. І нині у фахівців ДСНС дуже багато роботи. Їхні функції значно розширилися – рятувальники не тільки цілодобово ліквідовують пожежі, розбирають завали, а й знешкоджують численні снаряди, якими ворог нищить нашу землю, евакуюють мирних мешканців, доправляють їм воду, продукти харчування, ліки, тощо.

   Більшість наших людей щиро прагне допомогти хто чим може – від підприємців до звичайних господарів, що передають мішки картоплі та інші продукти. За весь час, відколи йде війна, список благодійників постійно зростає. До формування гуманірної допомогти активно долучилися керівники та жителі Драбівської, Іркліївської, Гельмязівської, Зорівської Чорнобаївської та Великохутірської територіальних громад. Вагому допомогу надали: СТОВ "Дніпро", СТОВ "Воля", благодійний фонд "Допомоги та Надії", ФГ "Мрія", ПП «АгроСпецПроект», ТОВ "Агросвіт", волонтери Галина РУДЕНКО і Григорій КУЛІНІЧ із села Ашанівка. Спільними зусиллями було зібрано дрова твердих порід, вони довше тримають жар та тепло, засоби особистої гігієни та продукти харчування.

   Поїздка на південь, на чолі з головою Золотоніської районної ради, відбулася 7 грудня. Складно описати емоції, коли бачиш дорогу, на якій завжди були ряди машин – сотні або навіть тисячі. А зараз вона порожня, тільки сліди від ворожих ракет, а подекуди покручені машини на узбіччі та віддалене "бахкання". Моторошні і не схожі на десятки інших обпалені поля пшениці. В самому селищі будинки з дірявими дахами, побитими стінами та повністю вибитими вікнами. В Нововоронцовській територіальній громаді дуже складна ситуація геть з усім. Зв'язку, світла, води та газу просто немає! Справжнім порятунком є лише гуманітарна допомога.

  Очолює цю громаду Андрій СЕЛЕЦЬКИЙ – начальник Нововоронцовської селищної військової адміністрації, який і зустрів гуманітарний вантаж. Незважаючи на доволі юний вік, Андрій від початку повномасштабного вторгнення не збайдужів та не зайняв позиції «моя хата скраю», не забув, що таке честь, гідність та громадянський обов’язок. Він самотужки вивіз велику кількість людей з тих пекельних місць, де було неможливо перебувати мирним жителям. Сьогодні у хороброго серцем хлопця Андрія СЕЛЕЦЬКОГО – головна мета, яка переважила усе, – захистити рідну землю. До цього він впевнено йде і щиро прагне. Андрій висловив вдячність за надану допомогу та пообіцяв наступного літа пригостити смачними херсонськими кавунами вирощеними на рідній та мирній українській землі.

   А ми продовжуємо дбати про людей і далі, виконуємо кожен свою роботу, тим самим роблячи вклад у спільну справу! Тримаємось! Переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора