A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

Затвердили бюджет району на 2023 рік та розглянули важливі питання життєдіяльності району

Дата: 23.12.2022 16:48
Кількість переглядів: 534

Сьогодні, 23 грудня 2022 року, у залі засідань Золотоніської районної ради відбулось пленарне засідання 15-ї сесії районної ради, яку провів її голова Борис ЄВМИНА. На сесії були присутні 34 із 42 депутатів загального складу. В роботі пленарного засідання взяв участь начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор ТАБУРЕЦЬ, а також начальник Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег ВЕРЕТІЛЬНИК, начальник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Руслан ЛЕВЧЕНКО, директор державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» Борис БАБІЙ, начальник Золотоніської районної військової адміністрації Ірина ТЕРНОВА, очільники територіальних громад, керівники установ та організацій, сільськогосподарських та промислових підприємств Золотоніщини, представники засобів масової інформації.

Питання порядку денного пленарного засідання Золотоніської районної ради перед початком сесії було розглянуто на засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку територій, бюджетних відносин фінансів та цін.

Перш ніж приступити до роботи, за традицією, усі присутні вшанували пам’ять хвилиною мовчання воїнів Золотоніщини та всієї України полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Робота ж самої сесії розпочалась з приємної місії. Керівники області та району від імені всіх присутніх привітали Оксану ПРУДИУС - депутата Золотоніської районної ради, яка сьогодні відзначає свій день народження та вручили Почесну грамоту Золотоніської районної ради та райдержадміністрації Василю ПОЛІЩУКУ – ветерану державної служби, колишньому працівнику відділу молоді та спорту Золотоніської райдержадміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту на території Золотоніського району, багаторічну плідну працю та з нагоди відзначення його 70-річчя.

В післядень Дня енергетика згадали і про тих, чия праця важлива як ніколи, про тих, хто гідно охороняє енергетичну безпеку країни і приносить світло і затишок в кожну оселю. Президія нагородила Подякою начальника Черкаської обласної військової адміністрації Олександра СЕРЕДУ – директора відокремленого структурного підрозділу «Золотоніські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» та Подяками Золотоніської районної ради колективи Чорнобаївської та Драбівської філій цього ж самого підрозділу за сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок у забезпечення функціонування енергетичних мереж Золотоніського району та з нагоди Дня енергетика. А також Почесною грамотою Української асоціації районних та обласних рад нагородили Олексія ВАСИЛЬЧЕНКА – директора СТОВ «Агрофірма «Маяк» з нагоди Дня місцевого самоврядування та, як одного із найактивніших волонтерів Золотоніщини.

Щодо порядку денного, то на розгляд сесії було внесено два питання:

1. Про районний бюджет Золотоніського району на 2023 рік;

2. Про внесення змін до рішення районної ради від 24.12.2021 № 9-28/VIII «Про районний бюджет Золотоніського району на 2022 рік».

 

Начальник фінансового управління Золотоніської районної державної адміністрації Черкаської області Олена НОСЕНКО ознайомила усіх присутніх із основними показниками районного бюджету на 2023 рік.

Крім районного бюджету 2023 року на сесії було ухвалено зміни до чинного бюджету. Зокрема, депутатами було спрямовано кошти, які було передбачено на виконання програми надання депутатами районної ради одноразової допомоги громадянам у розмірі 210 000 грн та кошти у розмірі 10 000 грн. за рахунок коштів загального фонду районного бюджету на виконання програми функціонування та розвитку Золотоніської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань, добровольчих формувань територіальних громад розташованих на території Золотоніського району, створення районного матеріально - технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2022 – 2024 роки, а саме: придбання пневмокаркасного намету.

Також було спрямовано кошти у розмірі 110 461 грн на погашення боргу за компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті по районній програмі, «Турбота на 2021-2022 роки».

По кожному із зазначених питань порядку денного депутатами було утверджено відповідні рішення.

 

 

Відразу ж після закінчення сесії, у цьому ж залі, розпочалась робоча нарада активу Золотоніського району за участю начальника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря ТАБУРЦЯ та представників відповідних обласних та районних служб. Очільник області розповів про загальну картину з тих концептуальних питань, які стали надзвичайно важливими з початку повномасштабного вторгнення російської федерації проти України. Присутні в форматі взаємного діалогу розглянули ряд важливих та актуальних питань сьогодення: відключення та рівномірний розподіл електроенергії, стан автомобільних доріг загальнодержавного та місцевого значення, які проходять територією Золотоніського району, порядок вилучення транспортних засобів для задоволення потреб військових формувань, бронювання працівників, питання земельних відносин та інші.

Нарада пройшла злагоджено, конструктивно та інформативно. Тому всі пропозиції та завдання, які були озвучені в ході зустрічі, взято для подальшого опрацювання з метою якісного забезпечення їхнього виконання.

На завершення начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор ТАБУРЕЦЬ та голова районної ради Борис ЄВМИНА подякували всім присутнім за натхненну та плідну працю, за те, що щодня і щогодини кожен докладає багато зусиль задля нашої спільної Перемоги, процвітання і прославлення нашого краю та привітали із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим, побажали добра і щастя, успіхів і достатку та такого довгоочікуваного МИРУ в Новому році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора