A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

ЗОЛОТОНІСЬКА РАЙОННА РАДА ПРОВЕЛА ПЕРШУ СЕСІЮ В НОВОМУ РОЦІ

Дата: 30.01.2023 09:36
Кількість переглядів: 501

27 січня 2023 року відбулася чергова 16 сесія Золотоніської районної ради VIII скликання. В роботі пленарного засідання взяли участь 35 із 42 депутатів районної ради, начальник Золотоніської районної військової адміністрації Ірина Тернова та представники засобів масової інформації. Провів пленарне засідання голова районної ради Борис Євмина.

Відкривши 16 сесію, голова Золотоніської районної ради Борис Євмина запропонував на знак вшанування світлої пам’яті тих, хто став жертвами Голокосту, увійшовши в безсмертя, схилити голови у хвилині мовчання. Присутні також вшанували пам'ять захисників і цивільних українців, життя яких обірвалося в боротьбі з російськими терористами.

Після цього районні депутати перейшли, безпосередньо, до розгляду порядку денного на який було внесено 4 питання. Згідно з регламентом роботи районної ради ці питання були попередньо розглянуті на засіданнях постійних комісій. Першим питанням порядку денного стояв звіт голови Золотоніської районної ради Бориса Євмини про роботу за 2022 рік. Оскільки депутати на засіданнях постійних комісій вже заслухали голову ради та мали можливість уважно прочитати текст його звіту на сайті районної ради, вирішено було не повторюватися, а надати можливість голові коротко зупинитися на найважливіших тезах. «Минулий рік, безперечно, став найважчим випробуванням для українського народу, який мужньо протистоїть воєнній агресії та долає випробування, які з нею пов’язані. Попри втрати та неймовірні виклики, цей рік також показав, якою стабільною та злагодженою була робота органів місцевого самоврядування, спільними зусиллями ми продовжували працювати, підтримувати суспільно-політичний та соціально-економічний фронти Золотоніського краю, а також надавати допомогу тим, хто цього потребує, наближаючи нас до спільної мрії – перемоги України», – зазначив Борис Євмина. Очільник району охарактеризував роботу депутатів, постійних комісій ради, діяльність виконавчого апарату, тощо. Наголосив на тому, що з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації Золотоніська районна рада активно включилась в організацію роботи з підтримки мешканців населених пунктів тих територій, які опинились у складній гуманітарній ситуації аби підтримати та забезпечити їх усім необхідним, а також в організації підтримки наших захисників.

Завершуючи свій виступ, Борис Євмина подякував всім депутатам районної ради, керівництву та спеціалістам районної військової адміністрації, головам територіальних громад, громадським активістам, волонтерам, звичайним жителям нашого району, всім тим, хто долучився до благодійності. «Ніхто з нас не залишився осторонь викликів, які поставила перед нами російсько-українська війна. Переконаний, що розв’язувати всі проблеми ми й надалі будемо спільно, допомагаючи один одному, проявляючи й надалі людську мудрість та толерантність, попри деякі розбіжності в поглядах та різні політичні переконання. Об’єднавши спільні зусилля, на основі взаємної довіри і відповідальності перед людьми, ми докладемо максимум зусиль для вирішення найважливіших питань життєдіяльності району. Вірю, що й надалі ми будемо працювати разом для загального добра, злагоди та миру». – наголосив голова Золотоніської районної ради.

Наступним питанням депутати заслухали звіт фінансового управління райдержадміністрації про виконання районного бюджету Золотоніського району за 2022 рік та внесли зміни до рішення Золотоніської районної ради від 23.12.2022 № 15-1/VIII «Про районний бюджет Золотоніського району на 2023 рік». Далі, відповідно до порядку денного депутати розглянули та затвердили Програму підтримки діяльності Золотоніської районної ради Черкаської області по забезпеченню сталого розвитку місцевого самоврядування та реалізації заходів спрямованих на соціально-економічний розвиток Золотоніського району на 2023-2025 роки.

Наприкінці засідання сесії виступив Олег Ткаченко депутат Золотоніської районної ради, який звернувся із заявою по проблемних питаннях, що пов'язані здебільшого із земельними негараздами у новостворених територіальних громадах. Депутати порекомендували йому викласти все вищесказане у депутатський запит для подальшого реагування.

У цілому робота сесії була конструктивною. З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора