A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

НЕХАЙ НАС ЄДНАЄ СПІЛЬНА МЕТА – робити все можливе, щоб і надалі жив та розвивався наш район

Дата: 07.03.2023 16:33
Кількість переглядів: 94

Золотоніщина - земля гостинна,

Невтомнитх трударів славетний край,

Привітні люди з прадіда до сина,

І на столі духмяний коровай.

В. Озірський

 

🟩 Багатство будь-якої землі – це, передусім, її жителі, щирі і працьовиті, які своєю кропіткою працею вписують в історію краю багато пам’ятних дат і знаменних подій. Саме у ці березневі дні колишній Золотоніський район відзначав би своє 100-річчя!

🟩 Сьогоднішній день – хвилююча і радісна подія для всіх його мешканців, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись і залишився назавжди. Це — гарна нагода віддати шану тим, хто творив його минуле, осмислити день сьогоднішній, отримати наснагу та натхнення для нових добрих справ. Здавна на цій благословенній землі, яку поправу називають Златокраєм, жили й трудилися люди, мужньо боронили її від ворога, щиро вболіваючи за долю й майбутнє України.

🟩 Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та постанови Верховної Ради України № 807-IХ від 17 липня 2020 року «Про утворення та ліквідацію районів» утворено Золотоніський район вже у новому складі з адміністративним центром у місті Золотоноша. на сьогодні площа району складає 4246,1 км. кв. (що становить 20,3 % від площі області), населення району - 140,2 тис. осіб.

🟩 До нинішнього району увійшли: Золотоніська міська, Драбівська, Чорнобаївська селищні, Великохутірська, Вознесенська, Гельмязівська, Зорівська, Іркліївська, Новодмитрівська, Піщанська, Шрамківська сільські територіальні громади. Раніше територія району охоплювала Золотоніський, Драбівський, Чорнобаївський райони, ліквідовані тією ж постановою 807-ІХ.

🟩 Дорогі мешканці всього Золотоніського району! Ми радіємо усім вашим успіхам, переймаємося всіма проблемами району, цінуємо і поважаємо кожного мешканця рідного краю хто нині стоїть на передовій боротьби з ворогом, виконує бойові завдання та щоденно, крок за кроком, наближає нашу перемогу і щиро віримо, що попри всі негаразди ми зможемо зробити так, щоб щастя та добробут жили на кожній вулиці, в кожному домі, в кожній родині, поєднуючи всіх нас у сильній та незалежній українській родині.

🟩 НЕХАЙ НАС ЄДНАЄ СПІЛЬНА МЕТА – робити все можливе, щоб і надалі жив та розвивався наш район. А для її досягнення ми бажаємо міцного здоров’я, родинного добробуту, достатку, мирного неба над головою, сили й наснаги в усіх справах, взаєморозуміння між старшим та молодшими поколіннями і непохитної віри у щасливе майбутнє рідної землі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора