A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

Цьогоріч майже 2000 ветеранів та членів їхніх родин отримають компенсацію за житло

Дата: 18.04.2023 09:51
Кількість переглядів: 65

   Майже 2000 ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць України цьогоріч отримають грошову компенсацію за житло. За чотирма бюджетними програмами Мінветеранів у 2023 році на це передбачено 5,5 мільярдів гривень.

 

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту Міністерства у справах ветеранів України Руслан Приходько в інтерв'ю телеканалу "Ми – Україна".

 

“Ці кошти, за підрахунками наших фахівців, дозволять забезпечити житлом майже 2000 родин. І це не тільки однокімнатні квартири, розмір виплат на придбання відповідного житла залежить від складу сім'ї ветерана, або члена родини загиблого”, – зазначив він.

 

Грошова компенсація передбачена особам, які мають статус особи з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок війни, статус члена сім`ї загиблого (померлого) Захисника/ Захисниці України, статус учасника бойових дій та статус особи з інвалідністю ІІІ групи внаслідок війни, з числа внутрішньо переміщених осіб, які з початку вторгнення, саме з 2014 по 01 червня 2018 року брали безпосередню участь в заходах  АТО ООС, пояснив Руслан Приходько.

 

Тож у поточному році Мінветеранів здійснить розподіли субвенцій на виплату грошової компенсації за житло бенефіціарам на спеціальні рахунки, які вони відкривають в Ощадбанку. Після отримання коштів особи придбають житлові приміщення, які вони попередньо обрали самостійно. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному — за умови, що воно обов’язково введено в експлуатацію.

 

Інформація розміщена на вебсайті Міністерства у справах ветеранів України за покликанням: https://cutt.ly/r79gx6l


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора