A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

ВНЕСОК У МАЙБУТНЄ І ПРОЯВ ЛЮБОВІ ДО ПРИРОДИ

Дата: 03.05.2023 15:20
Кількість переглядів: 82

Сьогодні проблеми екології актуальні як ніколи. Під час війни Україна зазнає величезних екологічних втрат. Лише за перших пів року вторгнення росії було знищено понад 2 мільйони гектарів лісу в Україні. Сьогодні ці показники більші у рази!

Тому, за підтримки депутата Черкаської обласної ради Олександра ВОСКОБОЙНІКА та його співпраці з головою Золотоніської районної ради Бориса ЄВМИНИ, в Золотоніському районі було висаджено понад 400 саджанців молодих горіхів (волоського та фундука), що були пропорційно розподілені між населеними пунктами Драбівської та Чорнобаївської територіальних громад. Така акція – це внесок у майбутнє і прояв любові до природи. Також варто зазначити, що порівняно з іншими деревами, горіх не вимагає особливого догляду. А самі плоди цих дерев дуже поживні й добре зберігаються.

Посадковий матеріал, який був вирощений в розсаднику в с. Моринці Звенигородського району Черкаської області, благодійно надали ТОВ «НВФ «Урожай» та БФ «МХП – громаді».

Борис ЄВМИНА особисто долучився до висаджування молодих дерев у своєму рідному селі Хрестителеве, що на Чорнобаївщині.

 «Горіх – це символ життя та родючості, деревина якого з часом міцнішає. Так і українці, попри випробування, щодень стають ще більш загартованішими, – говорить голова райради. – А ще це своєрідний заклик робити країну зеленішою, і тим самим сприяти нормалізації клімату, який зараз не перестає нас дивувати…»

Сподіваємося, що молоді саджанці швидко укоріняться та вже через кілька років дадуть свої перші плоди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора