A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

Оглянули стан обласної автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 240210-2 Драбів-Білоусівка

Дата: 10.05.2023 08:38
Кількість переглядів: 159

Стан доріг сьогодні хвилює чи не кожного мешканця району. Відремонтувати їх усі в найкоротші терміни – неможливо, але необхідно намагатися робити усе, аби у межах фінансування ремонтувати критичні ділянки доріг і надалі змінити ситуацію докорінно. Бажання голови Золотоніської районної ради Бориса ЄВМИНА особисто побачити стан справ на дорогах Драбівської територіальної громади стало основною причиною візиту посадовця на територію.

Борис ЄВМИНА разом з головою Драбівської селищної ради Світланою ОРЕЛ та керівництвом Служби автомобільних доріг Черкаської області обговорили та оглянули стан обласної автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 240210-2 Драбів-Білоусівка.

За період експлуатації під впливом навколишнього природного середовища та дії автотранспорту на ділянках цієї автомобільної дороги накопичилися дефекти та пошкодження, які знизили експлуатаційні показники даної автомобільної дороги. Незадовільний стан автомобільного шляху створює загрозу безпеці дорожнього руху, негативно впливає на забезпечення населення медичними послугами та товарами першої необхідності. Створюється додаткова суспільна напруга в громаді, погіршується рівень соціально – економічного розвитку та добробуту населення. На даний час стан покриття даної дороги вкрай незадовільний, близько 90% покриття вражене ямковістю чи іншими деформаціями (колійність, сітка тріщин тощо) та потребує негайного ремонту. На даній ділянці автодороги виконання робіт з ямкового ремонту є недоцільним, основа автодороги втратила несучу спроможність і потребує капітального ремонту.

📌 Відповідно до проведеного огляду, ділянка вищесказаної автомобільної дороги має значні руйнування покриття, які відповідно до ДСТУ 8747:2017 «Автомобільні дороги. Види та переліки робіт з експлуатаційного утримання» не може бути відремонтована у рамках експлуатаційного утримання, тому потребує виконання на ній поточного ремонту.

Наразі, відрізок автомобільної дороги О 240210-2 Драбів - Білоусівка км 0+900 – 3+900 включений до проекту переліків об’єктів, які підлягають першочерговому ремонту за кошти передбачені на поточний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в межах Черкаської області на 2023 рік.

Надалі робота з обстеження автомобільних доріг продовжуватиметься у всіх громадах Золотоніського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора