A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

«Краса – і тільки, трішечки краси, душі нічого більше не потрібно» - Ліна Костенко

Дата: 28.07.2023 09:20
Кількість переглядів: 82

Перебуваючи з робочою поїздкою в Драбівській територіальній громаді, голова Золотоніської районної ради Борис ЄВМИНА мав змогу переглянути виставку робіт жителів цієї громади «Магія українського вишиття».

На виставці було представлено надзвичайно велику кількість картин та рушників. Серед них – старовинні та сучасні, виготовлені в різних техніках та кольорах. Враження складається таке, що глядач з похмурого повсякдення, гамірної вулиці потрапляє до величі з історичним минулим та мальовничого затишку рослинного і тваринного світу, збереженого в магії вишиванкового храму. Вдивляючись у цю рукотворну красу, дивуєшся, де береться стільки енергії, адже ця робота потребує багато часу, копіткої праці й неабиякого терпіння. Та тільки українській жінці під силу було створювати унікальні та неповторні вишивки, які окрім декоративної функції несли ще глибоке оберегове та сакральне значення.

«Сьогодні, під час повномасштабного вторгнення росії на територію України, надзвичайно важливим є збереження української ідентичності та традицій, адже вишиванка є генетичним кодом української нації», - зауважив голова Золотоніської районної ради.

Дякуємо кожній вишивальниці. Не зупиняйтеся, не шкодуйте яскравих ниточок вишиваючи нашу ПЕРЕМОГУ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора