A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотоніська районна рада
Черкаська область

Наш візит – не просто подарувати солодощі, а й визначити потреби сімей

Дата: 02.10.2023 14:58
Кількість переглядів: 66

           Голова Золотоніської районної ради Борис ЄВМИНА, громадський діяч Дар’я ПОТАПЕНКО та депутат Новодмитрівської сільської ради Вікторія ЯРЕШКО відвідали дві сім'ї, які проживають у селі Домантове Новодмитрівської територіальної громади.

           Спершу вирушили до сім’ї Олени КОРОТКОЇ. Переступивши поріг будинку, відразу відчули атмосферу родинного тепла та затишку. Пані Олена має трьох власних дітей. Та жінка вирішила подарувати свою материнську любов та родинний затишок ще п’ятьом дітям, двоє з яких - власні онуки. Наразі вони почувають себе захищеними, відчувають ласку та турботу. Олена звільнилась з роботи і весь свій вільний час присвячує вихованню дітей та онуків.

           Багатодітна мама розповідає, що старші діти допомагають їй виховувати молодших. Вони разом вчать уроки, займаються спортом. Також приходять на поміч по господарству. Оскільки, найстарший син зараз гідно боронить українську землю від російського агресора, а чоловік помер понад три роки тому, то нині вся важка робота на плечах жінки. Зараз Олена займається налагодженням побуту для дітей, а саме підготовкою до опалювального сезону. Облаштовує місце для встановлення котла, щоб дітям було тепло та комфортно.

           У тому, що сьогодні ці дітки виховуються у люблячій сім’ї, та у належних умовах – велика заслуга Олени – яка відкрила їм своє серце, оточила турботою і ласкою.

           Далі вирушили на подвір’я до Наталії ПРАДОШ. Гостей зустріла привітна жінка із немовлям на руках. Дитину звати Юлія. завдяки професіоналам і потужним технологіям вона не тільки отримали шанс на життя, а й здорове майбутнє. Шість місяців потому дівчинка народилася з масою тіла 2 000 г., а після триденного перебування у пологовому будинку вага впала майже до 1 500 г., після чого породіллю та новонароджену дитину відправили до Черкаського обласного перинатального центру. Нині вагомих проблем зі здоров’ям немає, дівчинка добре харчується та розвивається. Для Юлії із самого народження надавалась допомога у вигляді дитячих молочних сумішей та памперсів.

           Поспілкувавшись із батьками та оглянувши умови проживання, обговорили найбільш проблемні питання, які необхідно вирішити у найближчій перспективі, подякували кожній родині, за виховання підростаючого покоління та вручили подарунки: одяг, солодощі іграшки, засоби гігієни та інше.

           Висловлюємо щирі слова вдячності за небайдужість та надання спонсорської допомоги керівництву БО «Допомоги та Надії», яке на постійній основі співпрацює з органами місцевого самоврядування Золотоніщини, допомагаючи у вирішенні важливих питань життєдіяльності.

           Працюємо далі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора